Ooster Huys

Het Ooster Huys is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblematiek in Oosterhout (NB)

Locatie

In het Ooster Huys wonen 8 mensen. Ieder heeft een eigen kamer voorzien van wastafel en soms toilet. Overige sanitair is gedeeld. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. Het huis wordt omringd door een fijne tuin. De eigen kamer kunt u volledig naar eigen wens inrichten.

Het gebouw is gelegen tussen 2 scholen. Daardoor is er altijd iets op te zien op straat. Voorbij fietsende jeugd. Ouders die kinderen ophalen, mensen die de hond uitlaten. Wel meer behoefte aan rust? Dat vindt u in de achtertuin. Daar kunt u uit het zicht een heerlijk plekje in de zon of schaduw vinden.

Wonen met zorg

De mensen die hier wonen hebben allemaal een vorm van dementie. U krijgt de zorg en begeleiding die u daarvoor nodig heeft. Dit kan per bewoner verschillen. Van stimuleren en aansturen tot overnemen. De personele bezetting is dusdanig dat we veel aandacht kunnen geven aan de bewoners en zoveel mogelijk ingaan op u individuele wensen. Er wordt gewerkt met een klein vast team en vaste oproepkrachten. Dus de bewoners en hun persoonlijke voorkeuren zijn snel bekend.

“Niets moet”

Nou niets….. Dat is ook niet helemaal waar. Het is groepswonen en dan ontkom je niet aan toch wat regels en structuur. Bijv. de gezamenlijke etenstijden van lunch en diner. De individuele wensen en ritmes worden echter zoveel mogelijk meegenomen. Dat betekent bijv. dat u kunt uitslapen als u daar prijs op stelt en een late voetbalwedstrijd afkijken is ook geen probleem. Zoveel mogelijk uzelf kunnen zijn. “Thuis” zijn.

Dagbesteding

We hebben geen aparte ruimte voor dagbesteding. Alles gebeurt in de huiskamer, keuken of tuin. Zoals het bij u thuis wellicht ook zou zijn. De dag invulling kan gedeeltelijk ook bestaan uit huiselijke activiteiten zoals helpen met koken of de was opvouwen. Maar nogmaals: niets moet. We hebben geen vast programma met activiteiten. We kijken hier wat de bewoners fijn vinden en sluiten daar zoveel mogelijk bij aan. Een activiteit die hier veel gedaan wordt is wandelen of mee boodschappen doen. Heeft u een hobby of interesse die we hier in huis niet kunnen doen, dan gaan we kijken of we het elders kunnen regelen. Tevens hebben we een busje waarmee we uitstapjes maken.

Uitgangspunten:

  • Buitenlicht en buitenlucht zijn goed voor ieder mens
  • Gewoon goed. Wij hebben geen chique huis. Geen franje. “Gewoon goed”
  • Contact met dieren: binnen hondje en parkiet. Buiten twee konijnen en een vogelkooi met vogels

Locatie Ooster Huys