Boeijend Huys

Boeijend Huys is een ruim opgezette kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met geheugenproblematiek in Berkel-Enschot. Een authentieke villa met veel natuur en dieren.

Locatie

De mooie villa ligt op de Bosscheweg tussen Tilburg en Berkel-Enschot. Momenteel wonen er 10 bewoners, welke allemaal een eigen kamer hebben. In het huis zijn 2 badkamers die gedeeld worden. Het huis is omgeven met een grote park-achtige tuin van 5000 M2. U kunt zich voorstellen dat onze bewoners hier elke dag heerlijk in wandelen en vertoeven, met of zonder begeleiding. Er is ook een terras, waar we op zonnige dagen genieten van het weer.

De woning is van alle gemakken voorzien. Zo hebben de bewoners allemaal een eigen kamer en bevat het huis twee ruime badkamers waar onze medewerkers de bewoners uitstekend kunnen verzorgen. De algemene woonkamer is de ontmoetingsplek van het huis. Hier drinken we koffie, doen een spelletje, hebben er fijne gesprekken en kijken eens een filmpje. En er mag gezongen worden!

In de open keuken wordt elke dag vers gekookt door onze vaste huiskamerondersteuners. Ook de persoonsgebonden was en het huishouden wordt door hen gedaan. Maar waar kunnen, helpen onze bewoners mee.  Het zelfstandig blijven doen van (huishoudelijke) taken is een must. Het houdt onze bewoners in beweging en zorgt voor een fijne ritme in de dag. Dit ritme is voor elke bewoner verschillend en soms ook per dag. We stemmen dit altijd af met de behoefte van onze bewoners.

Actief Wonen stelt alles in het werk om een zo onafhankelijk mogelijk leven van haar bewoners mogelijk te maken door zorg en service in de kleinschalige woonvorm te leveren die noodzakelijk is, maar dan wel op de manier die de klant bepaalt. Verplichte nummers kennen we niet, dus geen verplichte opstatijden, geen bevoogding, geen opgelegde dagindeling, geen aantasting van het zelfrespect. Wel een persoonlijke band met de mensen die de bewoners ten dienste staan, wel een luisterend oor als dat wordt gewenst, wel de tijd om een praatje te maken, wel zelf bepalen wanneer je wat wilt doen en wat je wilt eten.
Actief Wonen voegt zich naar de klant en niet andersom.

Locatie Boeijend Huys