Boeijend Huys

Boeijend Huys is een ruim opgezette kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met geheugenproblematiek in Berkel-Enschot. Een authentieke villa met veel natuur en dieren.

Locatie

De mooie villa ligt op de Bosscheweg tussen Tilburg en Berkel-Enschot. Momenteel wonen er 10 bewoners welke allemaal een eigen kamer hebben. In het huis zijn 2 badkamers die gedeeld worden. Het huis is omgeven met een grote park-achtige tuin van 5000 M2. U kunt zich voorstellen dat onze bewoners hier elke dag heerlijk in wandelen en vertoeven, met of zonder begeleiding. Er is ook een terras, waar we op zonnige dagen genieten van het weer.

De woning is van alle gemakken voorzien. Zo hebben de bewoners allemaal een eigen kamer en bevat het huis twee ruime badkamers waar onze medewerkers de bewoners uitstekend kunnen verzorgen. De algemene woonkamer is de ontmoetingsplek van het huis. Hier drinken we koffie, doen een spelletje, hebben er fijne gesprekken en kijken eens een filmpje. En er mag gezongen worden!

In het naastgelegen pand wordt elke dag vers gekookt door onze vaste kokkin. De persoonsgebonden was en het huishouden wordt gedaan door onze huishoudster.

Een dag in de wereld van ’t Boeijend Huys

Het zorgteam start om 07.30 uur op om lekker koffie te zetten, de tafel te dekken en een eerste rondje te maken langs onze schone slapers. De vroege vogels die uit bed willen helpen we als eerst. Zij ontbijten meestal eerst even, daarna helpen we met wassen. Of andersom: het is maar net waar de wens ligt! De uitslapers blijven lekker liggen of eten op de kamer. Alle tijd. De medewerkers kennen de bewoners en hun ritme, dus zij weten precies wie waar begeleidt moet worden. Er zijn bij ons de hele dag drie medewerkers aan het werk. Zij verzorgen de bewoners en helpen hen met wassen, douchen, omkleden en de toiletgang. Bij ons geen lijstjes en looproutes dus!
Dagbesteding

Sommige bewoners gaan na het ontbijt naar de dagbesteding in het centrum van Tilburg. Daar hebben wij onze dagbesteding ’t Kleine Huys , waar zowel bewoners van Boeijend Huys als deelnemers van buitenaf komen. Een gezellige dagbesteding met allerlei activiteiten!

12.30 uur
In de middag eten we samen een warme maaltijd. Dit is voor veel bewoners een fijne en herkenbare gewoonte. De maaltijd is gevarieerd en gezond, ook houden we rekening met allergieën en specifieke wensen. Alles vers gekookt door onze kokkin.

13.30 uur
In de middag rusten de bewoners even, doen een spelletje of krijgen een-op-een aandacht. Koffie, thee en fris wordt de hele dag door aangeboden en in de middag hebben we vaak een gezamenlijk koffiemomentje. Bij feestelijkheden serveren we natuurlijk een gebakje of iets anders lekkers.

Dieren
Wij zijn dol op dieren in Boeijend Huys! We hebben er ook een hoop: een huishond, een huiskat, vogeltjes, kippen en twee geiten. Twee collega’s nemen ook regelmatig hun honden mee; een gezellige beestenboel dus. Alle dieren komen op schoot en kunnen geaaid worden. Wij houden hierbij natuurlijk altijd rekening met een goede hygiëne.

Bezoek
Bezoek is altijd welkom. Er is een tweede woonkamer, ’t Kletshuys, waar de bewoners indien gewenst privé met hun bezoek kunnen zitten.

Bij het Boeijend Huys houden we de coronamaatregelen en de adviezen aan van het RIVM.

17.30 uur

Het avondeten nuttigen we ook weer samen, dit keer is het weer een broodmaaltijd. We maken er altijd iets gezelligs van! Na afloop ruimt de verzorging alles op, soms met hulp van bewoners. Daarna ontmoeten we elkaar weer in de woonkamer.

19.30 uur

In de woonkamer drinken we een kopje koffie en om 20.00 uur kijken we samen het journaal. Voor velen is dit een vaste prik en zeer belangrijk! Tijdens de avond voelt het alsof je thuis bent; samen een filmpje kijken, samen een borreltje drinken of een spelletje spelen. Hier hebben we weer volop ruimte voor een-op-een aandacht. Het is ook maar net wat je wil: terug naar de kamer, alvast een pyjama aan of laat opblijven.

Naar bed

Bewoners geven het vaak zelf aan wanneer ze naar bed willen. Niet iedereen kan dit even goed, maar onze medewerkers kennen de bewoners goed en waken altijd voor een prettig dag- en nachtritme.

Locatie Boeijend Huys