Het Kleine Huys

Het Kleine Huys wordt gebruikt voor dagbegeleiding voor ouderen met een vorm met dementie.

Een huis om jezelf te zijn

’t Kleine Huys biedt optimaal begeleiding aan ouderen met dementie en/of NAH, in een veilige en vertrouwde omgeving in Berkel-Enschot nabij Tilburg. Bij ons staat persoonlijke benadering en aandacht voorop, in een rustige en ontspannen sfeer. Bij de dagbesteding ontmoeten maximaal acht deelnemers elkaar in onze sfeervolle huiskamer. Hier krijgen ze een zinvolle invulling van de dag, begeleid door vaste medewerkers. Vaste gezichten, dus! Dat geeft een gevoel van geborgenheid. We bespreken het nieuws, bewegen en doen creatieve activiteiten met muziek, geheugenspellen, handwerken of schilderen. Dit doen we in verschillende ruimtes, zoals de relax ruimte, keuken, of een grote huiskamer met aangrenzend terras. We hebben zelfs een ruime tuin om lekker in te wandelen! Ook is er de mogelijkheid om er met de duofiets op uit te gaan en te genieten in de buitenlucht. Deelnemers kunnen meedoen aan groepsactiviteiten of krijgen een-op-een begeleiding. En dat allemaal in huiselijke setting. U zult zich zeker thuis voelen in ons Kleine Huys. Een huis om jezelf te zijn!

Nieuwe locatie en voorbereiding

’t Kleine Huys gaat verhuizen en uitbreiden. Het bestaande concept van huiselijk dagbesteding blijft bestaan op onze nieuwe locatie. We gaan meer deelnemen aan/in de maatschappij door te verhuizen naar een locatie in het centrum Tilburg. Verder openen we een winkel op deze locatie. In het Kleine Huys werken onze deelnemers met ieder hun eigen kwaliteiten. We werken aan het behoud van vaardigheden en talenten. Iedereen wordt uitgedaagd om zijn steentje bij te dragen. Van verkoop tot administratie alle taken rondom het runnen van een winkel zal samen met de deelnemers worden uitgevoerd.

Een dag in de wereld van ’t Kleine Huys

Goedemorgen!
In de ochtend wordt u netjes opgehaald door een taxi, of een vertrouwd gezicht van ’t Kleine Huys haalt u thuis op met het Actief Wonen busje. Ook geschikt voor rolstoelen!

10.00 uur
We starten de dag samen, in een groep van maximaal acht mensen. We nemen op ons gemakje het nieuws door met koffie en een koekje. Met een abonnement op het Brabants Dagblad is er altijd wel wat te bespreken. Maar we vragen ook of u goed heeft geslapen en willen natuurlijk graag weten of het goed met u gaat.

10.30 uur
De ochtendactiviteit is vaak creatief, maar we kijken altijd samen waar de behoefte ligt. De een vindt schilderen nu eenmaal leuk, waar de ander liever een ketting maakt. We bereiden verschillende thema’s voor en doen nooit iets voor niks, want alles wat we maken verkopen we op onze markt. Zo hebben we in het verleden al tassen, sjaals, kaarten, gemozaïekte tafeltjes en vogelhuisjes gemaakt. Wij zetten deze te koop tijdens onze voorjaars- en kerstmarkt, die we organiseren voor familie, collega’s en mensen uit de buurt.

“Hoe gaat het met ons mam?”
Uw familie mag ons altijd een berichtje sturen om te vragen hoe het gaat. Wij sturen graag een update met een leuke foto! Schroom dus niet om hierom te vragen, want wij doen met plezier verslag van onze dag! Wij werken verder met ONS en Caren Zorgt. Dit rapportage systeem maakt het mogelijk dat familie altijd kan checken hoe het met hun naasten gaat.

12.30 uur
Tijd voor lunch! Dit doen wij lekker uitgebreid; we nemen de tijd voor een gezellig gesprek en de medewerkers eten mee. Er wordt warm, divers en gezond gekookt door de huiskok. Met een mooi gedekte tafel en een muziekje op de achtergrond maken we er een sfeervolle lunch van.

13.30 uur
Na de lunch is er ontspanning en rust. Als je rust wil, kun je in een makkelijke stoel lekker lezen en ontspannen. Anderen blijven liever aan tafel zitten en pakken een handwerkje erbij. De middag is voor opladen en gewoon genieten! Er is ook altijd de mogelijkheid om koffie te drinken. In ’t Kleine Huys krijgt u persoonlijke aandacht en mag u doen waar u zin in heeft.

15.00 uur
Bewegen, geheugenspellen, yoga, dansen, gym; ook het tweede deel van de middag heeft voor ieder wat wils! Soms een muzikale invulling, soms een bingo. En mensen mogen altijd zelf weten of ze meedoen. Dat is voordeel van een kleine groep: er is genoeg begeleiding om mensen zelf hun tijd te laten invullen.

Naar buiten!
Als het weer het toelaat gaan wij graag naar buiten. In onze mooie tuin zitten, wandelen, of een fietstochtje maken met onze duofiets. Op mooie dagen gooien we dus gerust het schema om, zodat we wat zonnestraaltjes mee kunnen pakken!

16.00 uur
Om 16.00 uur brengen we iedereen weer naar huis.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-3911 1133 of via kleinehuys@boeijendhuys.nl een mail te sturen.

Locatie Het Kleine Huys